19 januari 2020

Latest news

Smartphones, sociale media en veilig online: steeds meer kinderen op de basisschool hebben een smartphone, hoe leer ik mijn kind om er verstandig mee om te gaan?

Onze kinderen zijn al op jonge leeftijd actief op sociale media, ze chatten en gamen online, surfen op het internet en hebben zo toegang tot informatie en beelden die ongepast kunnen zijn voor hun leeftijd en die ouders moeilijk kunnen controleren. Gelukkig is er op het internet ook veel informatie te vinden voor ouders én kinderen over hoe je veilig online actief kunt zijn. Veel nuttige en praktische informatie vind je op de website medianest.be, een initiatief van Mediawijs, het Vlaamse Kenniscentrum Digitale en Mediawijsheid van de Vlaamse overheid. Hierop staat informatie per leeftijdsgroep (van 0-3 jaar tot 16-18 jaar) en per onderwerp, zoals:De eerste stappen op sociale media. Waarom zijn likes zo belangrijk voor mijn kind? Hebben sociale media invloed op het zelfbeeld van mijn kind? Geef ik zelf het goede voorbeeld aan mijn kind?

Op 20 februari organiseert het KAE (middelbaar) een informatie-avond voor de ouders over “Veilig online”, van 20u tot 22u30. Omdat veel kinderen in het 5e en 6e leerjaar al online actief zijn, heeft het Oudercomité gevraagd om ook hun ouders de mogelijkheid te bieden om te komen.